Kategorier

Tarte Tatin

Dej:
3 dl mel
1 ½ spsk sukker
1 knvsp salt
150 g smør
4 spsk koldt vand

Fyld:
50 g smør
1 ½ spsk sukker
6 syrlige madæbler

Begynd med pie dejen. Bland mel, sukker og salt. Tilsæt fedtstof skåret i terninger og hak det hele sammen til en grynet masse. Tilsæt vand og arbejd hurtigt det hele sammen til en dej. Lad dejen hvile koldt. Smør en høj pieform, ca 22 cm i diameter. Drys med 3/4 dl sukker. stil formen i en 200 grader varm ovn, til sukkeret er smeltet og blevet lysebrun. Skræl æblerne. Del dem i både og fjern kernehuset. Skær dem i skiver eller små både. Læg dem i formen.Drys resten af sukkeret over æblerne samt klatter af fedtstoffet. Stil formen i ovnen og lad æblerne blive bløde, ca 15 min. Tag piedejen frem. Rul den ud så den bliver noget større end pieformen. Læg dejen over æblerne. Tryk dejkanterne ned i formen og prik dejen med en gaffel. Bages til dejen er gennembagt, ca 20 min på midterste rille. Læg et stykke bagepapir eller folie over og bag i yderligere 10 min. Læg et fad eller en tallerken over formen og vend den op og ned. Lad pien køle lidt inden serveringen.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.