Kategorier

Wienertærte med chokolade

Dej:
175 g smør
175 g god mørk chokolade
3 æg
2 dl sukker
100 g hasselnødder
1 dl hvdemel
smør og rasp til formen

Ganering:
100 g mørk chokolade
15 ananaskirsebær
sølvkugler

Smelt fedtstoffet i en kasserolle over svag varme. Skær chokoladen i mindre stykker, kom den i kasserollen og smelt den over svag varme. Pisk æg og sukker luftig. Rist hasselnødderne ved 200 grader i ca 5 min, eller i mikroovn på fuld effekt i ca 3 min. Lad dem køle og gnid det meste af skallerne af mellem hænderne. Hak nødderne fint og rør dem i æggedejen. Tilsæt hvedemel skiftevis med den smeltede chokolade. Smør en rund springform, ca 23 cm i diameter, drys den med rasp. Hæld dejen i formen og bag kagen ved 200 grader på nederste rille i ca 30 min. Kagen skal være lidt klæg i midten. Løsn kanten og lad kagen køle. Smelt chokoladen til garneringen og bred den over kagen. Dekorér med ananaskirsebær og sølvkugler. Lad den stå koldt til chokoladen er stivnet.

Tips: Bag gerne tærten 1-2 dage inden den skal serveres, så bliver den ekstra saftig. Du kan tilsætte 1 tsk pulverkaffe til dejen.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.