Kategorier

Chokoladepie

Dej:
150 g smør
3 dl hvedemel
2 spsk sukker
reven skal af ½ citron
1 æggeblomme
2 spsk vand

Fyld:
2½ dl mælk
1 æg
2 æggeblommer
1 spsk hvedmel
100 g mørk chokolade
3 tsk vanillesukker

Marengs:
2 æggehvider
3/4 dl sukker
1 spsk mandelflager

Kom fedtstof, mel, sukker, citronskal, æggeblommer og vand i køkkenmaskinen og kør det hele til en smidig dej. Tryk dejen ud i en pieform, ca 25 cm i diameter. Lad den stå koldt ica 15 min. Hæld mælken i en tykbundet kasserolle. Tilsæt det hele æg, æggeblommer, hvedemel samt chokolade brækket i mindre stykker. Varm det hele under omrøring. til det bliver en tyk creme. Cremen skal simre, men må ikke koge. Lad cremen køle. Bag pieskallen 225 grader på nederste rille i 15 min. Kom vanillesukker i chokoladecremen og hæld det i den forbagte bund. Pisk æggehviderne til marengsen stiv med halvdelen af sukkeret. Vend resten af sukkeret i med lette tag og bred marengsmassen over chokoladecremen. Drys med mandelflager. Bag pien ved 150 grader i ca 12 min, eller til marengsen er gylden. Dæmp temperaturen til 100 grader og bag pien yderligere 45 min.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>