Kategorier

Trenette al pesto genovese (pasta med basilikumsauce)

Pasta, italiensk, vegetar, hovedret 2 personer

2 bundte basilikum
4 fed hvidløg
2 spsk pinjekerner
1 kop olivenolie
80 g friskreven pecorino
400 g pasta

Basilikummen bruses let over og rystes godt. Bladene plukkes af og hakkes groft. Hvidløgsfeddene pilles og presses. Pinjekernerne hakkes fint. Basilikumbladene knusses i en morter med lidt salt. Friskkværnet peber, hvidløg og pinjekerner tilsættes. Alt bearbejdes i morteren, mens olie og ost tilsættes i en skefuld ad gangen, til saucen bliver cremet.

Pastaen koges og hældes på en sigte en ½ kop af kogevandet gemmes. Pestoen fortyndes med 3-4 spsk. Kogevand og blandes med den velafdryppede pasta i en varm skål.

Kilde: Kim Lykkegaard 22-04-1997

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.