Kategorier

Chilipasta gul

Tilbehør og andet godt
Kan opbevare det i køleskab i ca. 14 dages tid.

Et stykke frisk gurkemejerod (kamin) på størrelse med et fingerled
Ca. 5 tynde skiver frisk galangarod (hua kha) Stor type!
To “fingre” frisk galangarod (grachai) Lille type!
10-15 små tørrede chili
5 fed hvidløg
1 tsk hvide peberkorn
1 tsk salt
1 spsk rejepasta (gapi)

Forberedelse: Skær citrongræs stilkene i tynde skiver. Skræl gurkemejeroden og hak den groft. Hak de to slags galangarod groft. Pil skallen af hvidløgene

Tilberedning: Kom alle ingredienser på nær rejepastaen i morteren. Stød pistlen i morteren til alle ingredienser er blevet helt finddelt og begynder at ligne en pasta. Tilsæt rejepastaen og stød den godt sammen med de øvrige ingredienser. Bliv ved så længe du orker. Det bliver kun bedre og bedre! Alternativt bland alle ingredienser sammen i en food-processor og lad den køre indtil massen er blevet pastaagtig.

Tips: Stil morteren på en fugtig klud, så larmer det ikke så meget!

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>