Kategorier

Tærte med cognac og hvid chokolade

Dej:
4 æg
2 ½ dl sukker
smør og rasp til form
200 g hasselnødder

Chokoladecreme:
300 g hvid chokolade
1 appelsin
2 ½ dl piskefløde
50 g smør
2 spsk cognac

Garnering:
1 carambole
1 kiwi
10 ananaskirsebær
jordbær el. hindbær
citronmelisse

Rør æg og sukker sammen, men pisk ikke. Smør en rund form, ca 25 cm i diameter og gerne med løs kant. Drys med rasp. Mal hasselnødderne i en mandelkværn og rør dem i dejen. Hæld dejen i formen og bag den ved 175 grader på nederste rille i ca 30 min eller til kagen har fået farve og slipper kanten. Lad den køle, løsn kanten og tag forsigtigt bunden af. Skær chokoladen i mindre stykker. Børst appelsinen i varmt vand, tør den og riv derefter skallen fint. Kog fløden op og lad den koge kraftigt i 1 min. Hold øje med den ikke koger over. Kom chokoladen i fløden og lad den smelte under omrøring. Tilsæt reven appelsinskal, kom fedtstoffet klatvis i og tilsæt cognac. Bland det og stil så chokoladecremen i køleskabet, så den får en cremet konsistens. Læg nøddekagen på et fad og bred chokoladecremen over. Stil den koldt mindst 6 timer. Skær carambole og kiwi i skiver. Fjern det tørre fra ananaskirsebærrene. Pynt tærten med frugt og bær samt grønne blade.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.