Kategorier

Pæretærte

Dej:
2 ½ dl hasselnødder
3 æg
2 dl sukker
smør og rasp til formen

Pynt:
2 dl creme fraiche
1 tsk vanillesukker
kandiseret citronstrimler

Fyld:
1 dåse halve pærer

Mal hasselnødderne i en mandelkværn. Rør æg og sukker sammen, men pisk ikke. Tilsæt nødderne og rør godt rundt. Læg bagepapir i bunden af en rund form med løs bund. Smør fedt stof rundt i kanten og drys med rasp. Hæld dejen i og bag den ved 175 grader i ca 40 min. Vend klagen ud på en rist. Træk papiret af og lad den køle under et klæde. Hæld væden fra pærerne. Læg dem på en tallerken og mos dem groft med en gaffel. Læg nøddebunden på et tærtefad og fordel pæremossen over bunden. Rør creme fraichen og vanillesukker sammen og bred det over pærerne. Læg citronstrimler på og lad tærten stå koldt i mindst 30 min.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.