Kategorier

Svenske glarmestersild

6-8 personer

Den orginale svenske glarmestersild tilberedes af spegesild, der tages direkte op af saltlagen og udvandes. De kan også tilberedes af marinerede sild, men ikke sild fra glas, da de går i opløsning ved yderligere marinering.

2 spegesild fra tønden eller 4 marinerede sild
2 rødløg
5 cm peberrod
1 gulerod

Lage:
2 dl eddike
2 dl sukker
1½ dl vand
1 løg skåret i skiver
15 sorte peberkorn
10 hele allerhånde
4 laurbærblade

Rens silden, del den i fileter og fjern skindet. Læg silden i koldt vand 1-2 timer og hæld vandet af. Kog lagen og lad den afkøle. Rens grønsagerne, skær dem i skiver og læg dem lagvis med silden i et glas. Hæld den kolde lage over og lad silden marinere 3-4 timer eller til næste dag.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>