Kategorier

Glarmestersild

1 stor sild
vand

Lage:
1½ dl vand
7 sorte peberkorn
7 hvide peberkorn
1 tsk sennepsfrø
1 laurbærblad
et stykke gulerod
1 løg
3/4 dl eddike
1 dl Hermesetas Dryslet

Rens silden og læg den i blød natten over. Skær silden i små stykker. Knus peberkornene groft. Skræl guleroden og pil løget. Vandet bringes i kog og tilsættes krydderier. Lad det koge i 15 min. Tilsæt løg og gulerod skåret i skiver og lad det koge endnu 2 min. Lad lagen køle af og tilsæt eddike og Hermesetas Dryslet. Læg sildestykkerne i en glaskrukke og hæld den kolde lage over. Silden er bedst efter 2 døgn.

Kilde: “Hermesetas Den nye kogebog”, 1995 – Thomas Broch

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.