4 – 5 personer
Nu om stunder behøver man ikke selv at udvande og filettere spegesildene, som man måtte i gamle dage, da man købte dem hos hørkræmmeren, som havde dem stående i store tønder. Køb spegesildefileterne hos en fiskehandler. Han har sikkert udvandet dem. Hvis ikke, skal sildefileterne bare lægges i en blandig af mælk og vand natten over.
3 udvandede spegesildefileter
Marinade:
2 dl eddike
ca 5 spsk sukker
½ dl vand
2 laurbærblade
10 hele sorte peberkorn
6 hele allerhåndefrø
Pynt:
almindelig løg eller rødløg
Skyl de udvandede sildefileter i koldt vand, tør dem godt og skær dem i skrå stykker af passende størrelse. Bland alle ingredienser til marinaden i en kasserolle, bring blandingen i kog og lad den koge, til alt sukkeret er smeltet. Stil marinaden til afkølning. Når den er helt kold, hældes den over silden, som helst skal have lov at stå og trække i lagen et køligt sted natten over, inden den spises. Pynt med tynde løgringe lige inden serveringen. Marinerede sild kan fryses ned i lagen og kan holde sig i fryseren i hvert fald i 3 – 4 uger.
Kilde: Dansk julemad af Vivi Berendt