Kategorier

Marinerede sild med 5 forskellige marinader

4-6 portioner

2 spege- eller kryddersild eller 4 store sildefileter

Marinade 1:
1½ dl eddike
1 dl sukker
½ dl vand
1-2 løg (evt. rødløg)
peber

Marinade 2:
2 spsk tomatpuré
2 spsk olie
2 spsk eddike
2 spsk vand
salt, peber, sukker

Pynt:
hakket løg, dild eller purløg

Marinade 3:
1-2 store, syrlige æbler
1-2 tsk karry
salt, sukker
revet løg

Pynt:
karse, dild eller purløg

Marinade 4:
3-4 spsk mayonaise
fløde
salt
peber
tomatpuré eller karry

Marinade 5:
2 dl tyk, sur fløde
1-1½ tsk sukker
dild
purløg

Hvis man foretrækker at gøre silden i stand selv, udvandes hele spege- eller kryddersild før brugen, evt. i halvt mælk, halvt vand. Spegesild udvandes ca. 12 timer, kryddersild kun nogle få timer. Silden flås derefter, hoved og indvolde fjernes, og fisken fileteres. Fileterne pilles fri for ben og kan derefter lægges i mælk et par timer. Fileter fra kryddersild udvandes ikke. De skylles, afdryppes og lægges i marinade, hvori de helst skal trække i mindst et par timer, før de serveres. Det er praktisk at udskære silden, før den lægges i marinaden, men man kan også marinere de hel fileter og så udskære dem, efterhånden som de bruges. I køleskab vil marinerede sild kunne opbevares ca. 14 dage (i tætsluttende beholder). Ved at anvende forskellige marinader kan sildene varieres i vid udstrækning.

Marinade 1: Lagen kan koges eller blandes kold. Løgene skæres i skiver, og nogle af disse bruges til pynt. Et par kryddernelliker kan tilsættes, før marinaden hældes kold over sildene.

Marinade 2: Marinaden piskes sammen og hældes over sildene. Denne marinade kan også bruges til røgede sild, og de pyntes da med skiver af hårdkogte æg.

Marinade 3: Æblerne rives fint og blandes med krydderierne, før de lægges over sildene. Serveres iskold.

Marinade 4: Mayonaise fortyndes med fløde, før den smages til og hældes over silden. Serveres iskold, pyntes med dild eller karse.

Marinade 5: Fløden kan syrnes med 1 spsk citronsaft. I stedet for fløde kan bruges creme fraiche eller ymer og fløde. Hældes iskold over sildene og pyntes med dild og purløg i striber. Kogte kartofler kan spises til.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.