Sur sild i fløde

4 – 5 personer

2-3 flotte kryddersildfileter
1 løg
2 – 3 røde æbler
ca 6 spsk 18% créme fraiche
1 spsk friskpresset citronsaft
purløg

Tilberedningstid: ca 20 min

Trækketid: mindst 2 timer.

Skyl de udvandede sildefileter, tør dem godt og skær dem i passedene stykker, som lægges på et fladt fad. Løget pilles og hakkes fint. Æblerne skylles og deles, men skrælles ikke. Kernehuset fjernes, og æblerne hakkes groft. Der skal blive ialt 4 spsk. Rør creme fraichen med citronsaften, vend løg og æbler i og fordel denne blanding over silden. Vend forsigtigt rundt, så det hele bliver godt blandet, og stil silden kold og tildækket mindst 2 timer, inden den spises. Lige inden severingen drysses silden med masser af fintklippet purløg.

Kilde: Dansk julemad af Vivi Berendt.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.