Kategorier

Sherrysild

4 – 5 personer

3 kryddersildefileter

Marinaden:
1 lille løg
2 spsk eddike
2 spsk olie
1 spsk koncentreret tomatpuré
4 spsk sherry
1 knsp peber
evt. lidt sukker

Pynt:
evt, fintklippet dild

Tilberedningstid: 25 min

Trækketid: mindst 3 timer, gerne natten over

Køb fiskehandlerens udvandede kryddersildfileter. Skyl dem godt, tør dem af i køkkenrulle og skær dem i mindre stykker på skrå. Pil løget og hak det fint. Rør eller pisk en marinade af hakket løg, eddike, olie, tomatpuré, sherry og peber. Smag evt. til med lidt sukker, det afhænger lidt af, hvor sød eller tør sherry du bruger. Læg sildestykkerne i en skål, hæld marinaden over og lad silden stå tildækket i køleskabet mindst 3 timer, inden den spises. Pynt evt. med lidt klippet dild inden serveringen.

Denne sild kan holde sig adsillige dage i køleskabet, men husk, at dilden først må kommes på lige inden serveringen. Silden kan også fryses ned i lagen (men uden dild) og holde sig 3 – 4 uger i dybfryseren.

Kilde: Dansk julemad af Vivi Berendt

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.