Kategorier

Grøn sildesalat

Til denne salat kan du udmærket bruge de marinerede spegesild, som kan købes færdige i glas eller spand.

4 – 6 marinerede sildefileter afhængigt af størrelsen
2 løg
1 grøn peberfrugt
4 små syltede agurker
1 hårdkogt æg
1 spsk kapers
1 bundt purløg
1 bundt persille

Dressing:
150 g mayonnaise
1 dl ymer
salt og peber

Tilberedningstid: 35 – 40 min.

Læg sildefileterne til afdrypning på kækkenrulle og skær dem derefter i små terninger. Løgene pilles og hakkes fint. Peberfrugten befries for kerner og ribber, skylles og skæres i små terninger. Agurkerne og det hårdkogte øg hakkes groft, kaperserne hakkes fint. Purløg og persille skylles, tørres og klippes fint. Rør mayonnaise sammenmed ymer og rør purløg og persille i. Smag til med salt og peber og vend alle de klargjorte ingredienser i dressingen. Denne salat egner sig ikke til nedfrysning, og den har begrænset holdbarhed, selv om den opbevares køligt.

Kilde: Dansk julemad af Vivi Berendt

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.