(4 pers)
Stegte rødspættefileter:
3 spsk hvedemel
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
8 rødspættefileter ( 450g)
50 g smør
Sellerisauce:
1/4 liter mælk
1/4 knoldselleri i tændstiktynde stave (200g)
1 1/2 spsk saucemel
1/2 tsk groft salt
friskkværnet peber
Tilbehør:
Kartofler og gulerødder
Pynt:
Friskhakket persille
Stegte rødspættefileter: Bland hvedemel, salt og peber sammen. Vend fileterne i melblandingen. Steg dem i gyldent smør på en pande, ca. 1 min. på hver side. Tag fileterne op og hold dem varme.
Sellerisauce: Hæld mælk og selleristave på panden og bring blandingen i kog. Tilsæt saucemel under omrøring og kog saucen igennem ved jævn varme i ca. 2 min. Smag til med salt og peber.
Kilde: Mortens Opskriftsamling