Kategorier

Kalvemørbrad m. svampesauce

(6 pers)

Gratineret kartoffelmos:
1½ kg skrællede kartofler i mindre stykker
1 liter vand
75 g smør
1 dl mælk
3 æggeblommer
3 dl friskhakket persille
1 spsk groft salt
friskkværnet peber
3 æggehvider
100 g mixarella
50 g smør
150 g kalvemørbrad i skiver
1/2 tsk groft salt
friskkværnet peber
 
Svampesauce:
150 g østershatte i strimler
150 g markchampignon i kvarte
stegesky fra panden
1 dl grønsagsbouillon
1/2 liter piskefløde
2 spsk saucemel
1 spsk tør, hvid portvin
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
50 g smuttede mandler i halve
evt. kulør

Tilbehør:
Sukkerærter
Gratinering: ca. 25 min. ved 200°.

Gratineret kartoffelmos: Kom kartoffelstykkerne i kogende vand uden salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min., til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne og rør smør og mælk i. Pisk æggeblommerne i et ad gangen. Pisk mosen godt igennem. Tilsæt persille og smag ti med salt og peber. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i. Fordel mosem i 2 smurte, ovnfaste fade ( ca. 13 x 24 cm. ) og drys med ost. Gratiner dem midt i ovnen. Lad smørret gyldne på en pande. Steg mørbradbøfferne ved kraftig varme ca. 3 min. på hver side. Tag mørbradbøfferne af panden og drys med salt og peber. Hold dem varme.

Svampesauce: Svits svampene i stegeskyen på panden ca. 1 min. og hæld dem i en gryde. Kog panden af med bouillon og hæld den over i gryden. Tilsæt fløde og bring blandingen i kog. Tilsæt saucemel under omrøring og kog saucen ved svag varme i ca 1 min. Smag til med portvin, salt og peber. Vend mandlerne i. Tilsæt evt. Kulør.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.