Kategorier

Stegt kanin

(4-6 portioner)

1 renset kanin på 1½ kg
50 g dulle
2-3 løg delte i kvarte
2 skivede gulerødder
2 skivede porrer
4-5 flåede tomater
salt og peber
2 fed hvidløg
2 dl halvtør hvidvin
1 dl bouillon
buket af persille, 1 laurbærblad og et par stilke timian

Skyl kaninen og del den i portionsstykker.
Lad dullen blive gyldent i en gryde og brun kaninstykkerne på alle sider. Tag kødet op og kom løg, gulerødder og porrer i gryden. Lad det snurre sig gyldent. Læg kaninstykkerne tilbage i gryden på grønsagerne og hæld tomaterne ved. Drys med salt, peber og knuste hvidløgsfed.
Hæls bouillon og vin i sammen med krydderurtebuketten, bundet sammen med bomuldsgarn. Læg låg på gryden, og lad retten stege ved svag varme til alt er mørt ca. 1¼ time.
Løse ris og/eller flûte er godt tilbehør.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>