6 personer
750 g oksekød i tern
1 løg, stort
2 gulerødder
olie
mel
250 g champignon
5 dl bourgogne, rød
salt, peber, citronsaft
100 g magert stribet flæsk
1 porre
1 hvidløgsfed
smør
20 skalotteløg
3 dl bouillon
1 krydderbuket
sukker, persille
Flæsket skæres i tern og ristes lysebrunt i smør/olie. Tag dem op og læg dem i ovnfast fad. Drys lidt mel over kødterningerne og brun dem i fedtstoffet og læg dem i fadet. Drys med salt & peber. Snit løg, porrer, gulerødder og hvidløg i tern og brun det i gryden.
Fordel grøntsagerne over kødet, drys med salt og læg krydderbukketten ved. Hæld vin ved samt lidt bouillon ved, til kødet er dækket og læg låg på. Sættes i ovnen ved 16 grader i 1 time. Skum skyen i gryden for fedt og jævn den en anelse med meljævning.
Brun skalotteløgene i 1 tb smør og 1 tb sukker. hæld 3/4 dl rødvin ved, og damp dem møre. Halver champignonerne og damp dem 2 til 3 min. i smør sammen med saften af 1 citron.
Når kødet er mørt fjernes krydderbukketten op, løg og champignon kommes i, og sovsen smages til.
Drys med hakket persille og server med råstegte kartofler eller flutes.