Kategorier

Elisabethansk kanin

1 kanin, udskåret
mel
55 g fedt eller stegefedt
3 jordskokker i skiver
2 finthk. løg
2 gulerødder i tern
50 g champignon i skiver
3 dl rødvin
1 visk suppeurter
2 æbler, skrællet og i tern
115 g druer, halveret og udstenet
50 g rosiner
skal og saft af ½ appelsin
1½ dl bouillon
salt og peber

Vend kaninstykkerne i mel og brun dem godt i fedtet i en stegegryde. Tag det op. Steg jordskokker, løg, gulerødder og champignoner i gryden et par min. Tilsæt vinen og kog lidt ind. Læg kaninstykkerne tilbage i gryden med alle de anret ingredienser. Steg i den forvarmede ovn ved 180º i 2 timer.
En variation af denne ret, er at afbryde tilberedningen efter 1½ time, hælde retten over i et tærtefad, tilsætte hårdkogte æg og artiskokhjerter, lægge et mørdejslåg over og derefter bage færdig og servere som tærte.
En kaningård var den del af det elisabethanske køkken. Det var svært at opdrætte kaniner, og de blev derfor anset for at være luksusspise. Det blev sagt, at middelalderen endte ved Slaget ved Bosworth i 1485, men elisabethanerne var kulinarisk set ikke længere væk, end at de brugte frugt i kødretter – en skik der menes at være blevet bragt hjem til England fra korstogene.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>