Kategorier

Bourgognegryde

6 portioner

750 g Oksekød i tern
100 g Magert stribet flæsk
1 Løg, stort
1 Porre
2 Gulerødder
1 Hvidløgsfed
Olie
Smør
Mel
20 Skalotteløg
250 g Champignon
3 dl Bouillon
5 dl Bourgogne, rød
1 Krydderbuket
Salt, peber, citronsaft
Sukker, persille

Flæsket skæres i tern og ristes lysebrunt i smør/olie. Tag dem op og læg dem i ovnfast fad. Drys lidt mel over kødterningerne og brun dem i fedtstoffet og læg dem i fadet. Drys med salt & peber. Snit løg, porrer, gulerødder og hvidløg i tern og brun det i gryden. Fordel grøntsagerne over kødet, drys med salt og læg krydderbukketten ved. Hæld vin ved samt lidt bouillon ved, til kødet er dækket og læg låg på. Sættes i ovnen ved 160c i 1 time. Skum skyen i gryden for fedt og jævn den en anelse med meljævning. Brun skalotteløgene i 1 spsk smør og 1 spsk sukker. hæld 3/4 dl rødvin ved, og damp dem møre. Halver champignonerne og damp dem 2 til 3 min. i smør sammen med saften af 1 citron. Når kødet er mørt fjernes krydderbukketten op, løg og champignon kommes i, og sovsen smages til. Drys med hakket persille og server med råstegte kartofler eller flutes.

Kilde: Kim Spur, jan ’95.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.