Kategorier

Stærk tomatsauce til tacos og tortillas

(4 pers)

3 spsk olie
1 løg
3 fed hvidløg
750 g tomater, evt. dåse
2 chilipebre
2 spsk vineddike
1 bundt persille, hakket groft
1 laurbærblad
1/2 tsk timian
salt og peber

Tips: *Rigtige* chili-elskere tager selvfølgelig ikke kernerne ud :-)

Flæk chilipebrerne, rens dem og snit dem fint. Hak løg og hvidløg fint og sautér i olie. Tilsæt chilipebre, skoldede tomater skåret i kvarter og resten af ingredienserne. Lad saucen koge under låg i ca. 10 minutter. Fjern låget og lad saucen koge ind i ca. 10 minutter. Gnid saucen gennem en sigte (eller blend den) – husk at fjerne laurbærbladet først.

Er saucen for tynd, koges den yderligere ind. Er den for tyk, tilsættes lidt vand. Men husk – den må aldrig være vandet!

Kilde: Mortens Opskriftsamling

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.