Kategorier

Sennepssovs

Anvendelse: Hakkebøf, andet stegt kød, fisk og fjerkræ.

1 fed hvidløg
15 g smør eller margarine
3-4 spsk Dijon-sennep
1 dåse hakkede tomater
1 tsk tørret timian
evt. ½-1 dl vand

Pil hvidløget, og hak det fint, eller pres det gennem en hvidløgspresse. Svits hvidløget i smør eller margarine, uden at det tager farve. Tilsæt sennep, og lad det stege ved SVAG varme i 5

minutter under stadig omrøring. Dette gøres for at fjerne eddiken i sennepen, så den bevarer sin gode smag, men ikke er for stærk. Tilsæt tomater og timian, og lad blandingen simre uden låg i

3-4 min. Tilsæt evt. vand, og lad sovsen koge igennem. Smag til med salt og peber.

Tips: Ønskes en jævn sovs, kan den blendes.

Copyright: Levnedsmiddelstyrelsen

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: “Let Sovsen, Jensen!”, 1995

Af Rasmus Bo Bojesen

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>