Kategorier

Soldaterborg

Børnene slår katten af tønden – Børnefødselsdag

25 g kakao
2 spsk varmt vand
175 g smør
175 g sukker
3 æg
175 g hvedemel
rasp

Chokoladecremen:
2 spsk kakao
3 spsk varmt vand
75 g smør
250 g flormelis

Desuden:
vaniljevafler
vafler med chokoladeovertræk
flag
legetøjssoldater

Rør kakaoen til dejen ud i det varme vand. Rør smørret blødt og luftigt med sukkeret. Rør kakaoen i. Rør æggene i, et ad gangen, og det sigtede mel, også lidt ad gangen. Smør en aflange kageform, ca. 18 * 28 cm, drys den med rasp. Kom dejen i og bag kagen i en varm ovn ved 190 grader i 25 – 30 minutter, til den er gylden og gennembagt. Prøv med en kødpind. Lad den køle af på en bagerist. Til chokoladecremen røres kakaoen ud i det varme vand. Rør smørret blødt og rør halvdelen af flormelis i. Rør kakao i og derefter resten af flormelis. Cremen skal være helt glat. Skær en ca 3 cm strimmel af den kolde kage fra den ene ende. Del den i 4 stykker ( til 4 tårne). Skær resten af kagen i to bunde, der lægges sammen med lidt af cremen. Smør resten af cremen ud over kagen. Glem ikke de 4 tårne. der anbringes i hvert sit hjørne. Tegn murværket med en kniv. Giv borgen vinduer og port af vaniljevafler og skær vaflerne i mindre stykker til brystværnet. Dekorer kagen med flag og stil soldaterne op.

Kilde: Mine 100 bedste opskrifter fra jul til påske af Mona Giersing – Lademanns lommekogebøger

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.