Kategorier

Sønderjyske æbleskiver med svesker

Ca 30 stk.

2 ½ dl mælk
15 g gær
3 æg
20 g sukker
200 g mel
½ tsk kardemomme
175 g smør
30 stenfri svesker eller sveskemos
50 g flormelis

Lun mælken til ca. 30 grader, opløs gæren heri. Del æggene i blommer og hvider og rør æggeblommerne og sukker, indtil det er hvidt. Mælk og mel samt kardemomme tilsættes under grundig omrøring. Smelt ca 1/3 af smørret og kom det i dejen. De stift piskede hvider blandes forsigtigt i dejen. Sæt dejen til hævning et lunt sted ca. 20 min. Imens udblødes sveskerne, og de får et opkog. Bag æbleskiverne ved at komme lidt af fedtstoffet i hvert hul i den varme æble- skivepande. Kom lidt dej i, lidt efter en sveske. Når dejen er ved at danne skorpe i bunden, vendes æbleskiverne. Serveres drysset med flormelis. Æbleskiver med svesker bliver særlig spist i advent og juletiden.

Kilde: Mad på sønderjysk

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>