Kategorier

Kakaokage

Til 4 personer

150 g (2½ dl) mel
2 tsk bagepulver
250 g (3 dl) sukker
1½ tsk vaniliesukker
2½ spsk kakao
150 g smør
3 æg str. 3
1 dl varm kaffe
2 spsk rasp
evt. 2 spsk flormelis

1. Sigt mel, bagepulver ned i en skål. rør rundt til det hele er godt blandet. 2. Varm ovnen op til 175 grader

3. smelt smørret og lad det køle lidt af. Rør det i melblandingen.

4. pisk æggene sammen i en skål og rør dem i dejen. Til sidst røres den varme kaffe i.

5. Gnid bageformen med smør. Pas på at der ikke bliver nogle bare plotter

6. Hæld Rasp i bageformen. ryst og drej formen til den er helt dækket med rasp og hæld resten ud.

7. Fyld dejen i bageformen og sæt den på en bageflade nederst i ovnen. bag ca. 45 minutter. tag bageformen ud med grydelapper og lad kagen stå lidt i formen.

8. Læg en bagerist på bordet. hold om bageformen med grydelapper og vend den lige over risten, så kagen vipper ud. Lad den køle af og vend den med oversiden opad

Kilde: Joachim Christian Meyer Andersen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.