Kategorier

Sødmælksboller

Fastelavnsbrunch 12-14 stk.

3 dl mælk
50 g smør
15 g gær
1 tsk sukker
ca 500 g hvedemel
1 tsk salt
2 små æg
birkes

Kom mælk og smør i en kasserolle og varm det, til det er fingervarmt.
Rør gæren med sukkeret og lidt af det lune mælk. Lad det stå i 5 min.
Sigt mel og salt ned i en stor skål. Hæld gæren, resten af mælken og et pisket æg i melet. Rør det sammen med dejkrogene til el-piskeren eller en slev.

Ælt dejen på bordet, til den er smidig. Læg den i en smurt skål, dæk den til med et fugtigt viskestykke og lad den hæve på et lunt sted i 30 min., til den er dobbelt i størrelse. Ælt dejen igen på et melstrøet bord.

Del dejen i 12 – 14 stykker, der formes til boller. Læg dem på en smurt bageplade eller med bagepapir, dæk dem til og lad dem hæve 15 min. Smør dem med pisket æg og drys let med birkes.

Bag bollerne ved 220 grader i 20 min.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.