Kategorier

Simnel kage

Påske

200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
175 g smør
150 g farin
1 appelsin
4 æg
300 g rosiner og korender
100g syltet appelsinskal
750 g marcipanmasse
2 spsk abrikosmarmelade
1 æg

Kom rosiner, korender samt den finthakkede appelsinskal i en skål og hæld den over med den pressede appelsinsaft. Evt. også med et glas rom, hvis man synes. Lad det trække i 15 minutter. Rør smørret blødt med farinen. Det skal være luftigt. Pisk æggene i, et ad gangen. Sigt mel og bagepulver i cremen. Rør frugter og væde i. Smør en springform og drys den med rasp. Hæld halvdelen af dejen i. Rul 1/3 af marcipanmassen ud til en cirkel på størrelse med springformen. Læg den ovenpå dejen og hæld resten af dejen over. Bag kagen i en varm ovn ved 160 grader i ca 3 timer, til den er gennembagt. Lad den køle af. Smør oversiden af kagen med abrikosmarmelade. Rul endnu 1/3 af maripanmassen ud til en cirkel, der lægges over kagen. Tril resten af marcipanmassen til kugler, der lægges i kanten af kagen og smøres med piskest æg. Stil kagen under grill, til kuglerne er gyldenbrune. Pynt kagen med et gult silkebånd samt påskekyllinger og små påskeæg.

Kilde: Mine 100 bedste opskrifter fra jul til påske af Mona Giersing. Lademanns lommekogebøger

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.