Kategorier

Fristende chokoladekage

100 g smør
1 tsk bagepulver
2 dl mælk
1/4 tsk salt
1 ½ dl flormelis
1 dl hasselnødder
godt 1 dl kakao
smør til formen
2 æg
100 g mørk chokolade
godt 3 dl hvedemel
2 spsk creme fraiche

Tag fedtstoffet frem, så det når at blive blødt. Bland mælk, 1 dl flormelis og kog det i en kasserolle. Kog det i 2 min under piskning og lad det derefter køle. Bland det bløde fedtstof med resten af flormelisen. Pisk æggene sammen ét ad gangen og rør dem i fedtstoffet. Tilsæt mel, bagepulver, salt og kakao og rør godt rundt. Mal nøddekernerne og rør dem i. Smør en kageform og hæld dejen i. Bag kagen ved 175 grader, på mederste rille i ca 25-30 min. Vend kagen ud på et fad. Smelt chokoladen sammen med creme fraiche i et vandbad. Rør i det hele tiden. Bred glasuren over den kolde kage og lad den stivne inden servering.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.