Kategorier

Små skinkeboller

Koldt bord, bagning, snack 10 personer ca. 30 stk
 
2 ½ dl lunken letmælk
100 g smør frysetørret
50 g gær
2 sammenpiskede æg
½ tsk salt
1 dl fintskåret purløg evt.
125 g kogt letrøget skinke
600 g hvedemel evt. Mere

Pensling:
Sammenpisket æg

Sennepskrydret æggesmør:
150 g blødt smør
2 spsk lys dijonsennep
2 store hårdkogte æg
1 stor bakke karse

Smelt smørret i den lune mælk. Rør gæren ud heri, tilsæt æg, salt, klippet purløg og finthakket skinke samt det meste af hvedemelet. Ælt dejen blød og smidig, evt. Med yderligere mel, og lad den hæve lunt og tildækket 45 minutter. Tag dejen op. Ælt den igennem, rul den ud i ca. To cm tykkelse og udstik den med en lille form eller et glas til små boller, der lægges på plader med bagepapir og efterhæver ca. 15 minutter, før de pensles og bages ved 225°, ca. 12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Flyt bollerne over på en bagerist og lad dem afkøle. Rør derefter ingredienserne til æggesmørret sammen og smør det imellem de flækkede boller, der lægges sammen og serveres.

Kilde: Maj-brit Mølgaard, 30.08.95

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.