Kategorier

Skinkeboller (gode)

Bagværk, boller, brød 15 boller

1/4 l sødmælk
50 g gær
3 spsk sukker
1 tsk salt
1 æg
75 g skinke i skiver (4 skiver)
475 g hvedemel
100 g smør eller olie

Ovnvarme: 220° bagetid: ca. 15 min.

Varm mælken så den er lun (ca. 32°c) og hæld den i en skål. Rør gæren ud i mælken. Tilsæt salt, sukker og æg. Skær skinken i små tern og put det i skålen. Ælt melet i til dejen er samlet og tilsæt herefter smør eller olie. Ælt kraftigt til dejen er smidig og glat. Dæk dejen til med et klæde og lad den hvile i ca. 25 min. Et lunt sted. Del dejen i 15 stykker og form dem til boller. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Husk at tænde for ovnen. Lad bollerne efterhæve ca. 15 min. Pensl forsigtigt med æg og sæt dem i en 220° varm ovn i ca. 15 min. Når bollerne er taget ud sættes de over på en bagerist og afkøler.

Kilde: Martin Koch Villefrance, 27/3-96.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.