Kategorier

Skovtursboller

(16 stk)

50 g smør
2½ dl mælk
50 g gær
1 æg
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 dl solsikke kerner
ca. 8¼ dl sigtemel
æg til pensling

Smelt smørret i en gryde og bland det med mælken i en skål. Smuldr gæren og rør den ud heri. Tilsæt æg, salt, sukker, solsikkekerner og det meste af melet. Ælt resten af melet i lidt ad gangen og ælt dejen blank og smidig på bordet.
Smør en form eller ildfast fad, ca. 30 cm i diameter, med lidt smør.
Dele dejen i 16 stykker og form den til boller. Læg bollerne i formen, og sørg for at der er lidt plads mellem hver, så de kan hæve.
Sæt formen som et låg på en gryde kogende vand og lad bollerne hæve til dobbelt størrelse på ca. 20 min.
Pensl bollerne med æg og drys med lidt solsikkekerner. Bag bollerne 20 min ved 200º i midten af ovnen.
Skovtursbollerne hæver i en form over en gryde kogende vand. Hvorfor det?. Jo det gør dem lette og luftige, næsten ligesom hveder, og så er det lynhurtigt, for de skal kun hæve én gang.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.