Kategorier

Grovboller i krans

75 g margarine
2 dl kærnemælk
2 dl vand
½ pakke gær
1 tsk sukker
1 tsk salt
500 g hvedemel
ca. 200 g grahamsmel

Smelt margarinen i en gryde, hæld kærnemælk og vand i og lad det blive lunken. Findel gæren i dejfadet og hæld lidt af den lune væske over. Rør gæren ud og tilsæt resten af væsken, sukker, salt og hvedemelet. Rør dejen til den er elastisk og glat og rør grahamsmel i til passende konsistens. Form dejen til boller, der sættes i krans på plade drysset med mel. Lad dem hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse. Pensl med sammenpisket æg eller vand og bages på midterste rille i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter. Afkøles på rist. Skal bollerne fruses, lægges de lune i fryseemballage. Så afkøles de helt og lægges derefter i dybfryseren.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.