Kategorier

Fastelavnsboller

24 stk.

500 g mel
200 g smør/margarine
75 g gær
50 g sukker
1 tsk salt
1 æg
2 dl mælk
evt. 50 g rosiner og 50 g sukat.

Fyld:
kogt kagecreme eller marmelade eller ½ liter budding fra dagen før.

Pynt Glasur:
100 g florsukker
2 tsk kakao
2 spsk kogende vand

Alt skal have samme temperatur. Mælken lunes, hældes i et fad – og heri opløses gæren. De øvrige ingredienser blandes i – æltes til ensartet dej – hæver tildækket til dobbelt størrelse et

lunt sted. Derefter deles dejen i tre lige store dele, som formes til kugler og hviler 2-3 min. Hver kugle rulles ud til en dejpølse i ca. 24 cm’s længde. Dejpølsen deles i 8 stykker, som

formes til boller og lægges på smurte plader. I de fleste af bollerne trykkes med tommelfingrene en fordybning i midten. Heri fyldes en stor teskefuld fyld. Bollerne hæver tildækket på et

lunt sted til dobbelt størrelse. Pensles med æggestrygelse og bages på ovnens midterste rille ved 220° i ca. 12 min. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten!

Efter afkøling pyntes bollerne med glasur.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.