Kategorier

Solsikkeboller

(20 Stk.)

50 g gær
ca. 6 dl lunkent vand
1 tsk salt
3 spsk sukker
90 g knækket hvede
110 g solsikkekerner
½ dl A-38 eller kærnemælk
900 g hvedemel
2 spsk vanillesukker
evt. lidt olie

Den knækkede hvede stilles evt. i blød natten over eller koges 4 minutter. Afkøles derefter.
Solsikkekernerne ristes 5-6 minutter ved 200º midt i ovnen. Når de er afkølet knækkes de, dvs. hakkes meget groft – lad nogle forblive hele.
Gæren udrøres i det lunkne vand og salt, sukker, hvede- og solsikkekerner og A-38 eller kærnemælk blandes i.
Vanillesukker blandes i melet, som tilsættes kerneblandingen lidt efter lidt, mens der røres. Når dejen begynder at slippe skålen, lægges den ud på bordet. Dejen æltes godt, evt. med olien.
Læg dejen i en skål med et viskestykke over og stil den lunt i ca. 45 minutter.
Slå dejen ned og form bollerne. Lad dem efterhæve ca. 20 minutter. Bollerne pensles med vand og pyntes evt. med solsikkekerner. De stilles i ovnen ved 200º, eller hvis du anvender varmluftovn, ved 180º i ca. 18 minutter.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.