Kategorier

Sukkerboller

(ca. 24 stk)

75 g dulle
¼ l mælk
50 g gær
1 æg
½ tsk salt
3 spsk sukker
1 tsk kardemomme
ca. 500 g mel

75 g smør
1 dl sukker
1-2 tsk vanillesukker

Smelt smørret, hæld kold mælk over og lad blandingen blive let lun, i hvert fald ikke over 37° Hæld mælken over smuldret gær og rør til gæren er opløst. Tilsæt æg, salt, sukker, kardemomme og ca. halvdelen af melet. Rør og slå dejen til den er helt glat. Sigt resten af melet i efterhånden og ælt en blød, smidig dej, der sættes lunt og tildækket til hævning 30 – 40 min. Slå dejen ned og form den til to ruller, der hver skæres i 12 stykker. Form små boller, der sættes på plade med bagepapir og efterhæver ca. 20 min.
Rør blødt smør til fyldet med sukker og vanillesukker. prik hul midt i hver bolle med skaftet af en grydeske og fordel smørfyldet i bollerne. Pensl med pisket æg og drys groft tesukker på.
Bag bollerne ca. 15 min. ved 200-210° på ovnens midterste rille og sæt dem på bagerist til afkøling.
Er fryseegnede.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.