Kategorier

Grovboller

(10 stk)

300 g hvedemel
60 g grahamsmel
¾ tsk salt
2,2 dl vand
¼ dl kærnemælk
12 g gær
6 g birkesfrø
30 g solsikkekerner
12 g valnøddekerner

Lun vandet til 30º. Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt, og kerner og ælt melet i.
Dæk med vådt viskestykke og lad dejen hæve ved ca. 20º i 2 timer
Slå dejen ned og del i 10 stykker, der rulles til boller og stilles på bageplade. Lad dem efterhæve 1 time ved 20º.
Pensl bollerne med mælk, lad dem efterhæve i 5 min. mere og bag i 20 min. ved 220º.
Tip: Man kan med fordel bage en større portion og fryse ned. Bag dem 5 min. mindre. De frosne boller kan varmes direkte uden optøning. 12 min. ved 175º.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.