Kategorier

Russisk Borsh

Denne fortrinlige gamle russiske suppe findes i mange varianter. Her er min, som jeg altid varierer en smule alt efter, hvad jeg har i køleskabet. Den kan faktisk laves udelukkende med løg, rødbeder, kartoffel, noget surt (citron eller hvidvinseddike) bouillon, salt og peber.(4 personer)
ca. 20 g smør/olie til at svitse i

1 stort løg
400 g skrællede rødbeder
1 kartoffel
1 laurbærblad
1 fed hvidløg
100 g hvidkål
½ liter bouillon (hønse-, grøntsags- eller okse-)
evt. lidt pastinak eller persillerod (100 g)
evt. bacon
evt. en sjat hvidvin
1 tsk salt
groftkværnet peber

Tilbehør:
½ liter cremefraiche
revet peberrod
salt og peber

Skær løg, kartoffel og rødbeder og evt. pastinak ud i terninger på 1×1 cm. Hak hvidløg og snit hvidkålen fint. Svits først løg i en stor tykbundet gryde og kom derefter de andre grøntsager i. Når alle grøntsagerne er klare hældes bouillon og evt. en sjat hvidvin over (eller lidt citronsaft eller 1 spsk eddike). Kom også 1 laurbærblad, 1 tsk salt og peber i gryden. Læg låg på gryden og lad den koge ved svag varm ca. 20-25 min. Tag gryden af blusset og lad det køle af et par minutter. Blend det hele sammen i en blender og hæld det tilbage i gryden. Varm op og smag til med salt og peber. Hvis du vælger at bruge bacon, så rist baconen lidt på en tør pande til den er gylden. Kom den i suppen, når du har blendet og varmer suppen op igen. Riv peberroden fint og rør den sammen med cremefraiche – jeg plejer at bruge ca. 1-2 spsk. fintrevet peberrod, men smag dig frem, hvad du kan lide. Smag til sidst til med salt og peber.

Servering: Server med groft brød eller flûtes og cremefraiche med peberrod.

Kilde: Søren Frimann Trads

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>