Kategorier

Skaldyrsfondue

1 løg
1 spsk olivenolie
1 dl tør hvidvin
2 spsk pernod, kan undlades
1 kg rensede blåmuslinger
400 g pillede nordsørejer
¾ L olie
2½ dl creme fraiche 18%
salt, friskkværnet hvid peber
1 bdt. dild

Pil løget og skær det i både. Varm olivenolien i en mellemstor gryde og lad løgbådene blive klare heri. Spæd med hvidvin og evt. pernod. Hæld muslingerne i gryden og lad det stå i ca. 5 minutter under låg ved god varme, til de har åbnet sig, ryst gryden et par gange.
Hæld muslingerne i en sigte og lad dem dryppe af over en skål. Pil muslingerne ud af skallen, kasser evt. lukkede eksemplarer. Anret muslingerne og rejer.
Rør creme fraichen med 3-4 spsk. muslingesuppe og krydr med salt og peber. Skyl og tør dilden. Hak fint og rør den i creme fraichen.
Varm olien i en gryde på komfuret. Hæld den i fonduegryden og sæt den på rechauden.
Stik muslinger og rejer på fonduegaflerne og steg dem i den varme olie. Spis cremefraichesaucen til.
Velegnet tilbehør er også creme fraiche med tomat, sennepsmayonnaise med dild, lyst brød og tør hvidvin.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>