Kategorier

Skaldyrsrisotto

20 g dulle
3 spsk finthk. løg
1 fed finthk. hvidløg
4 dl løse ris
evt. 1 knsp safran eller gurkemeje
ca. 6 dl bouillon
1 ds. henkogte tomater (½ kg ds.)
125 g champignoner
1 pk. frosne ærter (ca. 250 g)
100-150 g nordsørejer eller 1 pk. dybfrosne chili-hummerhaler
1 lille ds. muslinger naturel
salt og peber
finklippet dild

Smelt dullen i en tykbundet gryde. Tilsæt løg og hvidløg. Lad dem dampe klare uden at brune. Tilsæt risene. Rør godt rundt. Tilsæt evt. safran/gurkemeje og kogende bouillon. Rør rundt. Dæmp varmen. Læg tætsluttende fladt låg på gryden, og sæt en fuld kedel på låget.
Kog risene 12 min. Tag dem af varmen. Lad dem stå 12 min. Fjern låget og rør rundt med en gaffel.
Skær tomaterne i mindre stykker. Skær rensede champignoner i skiver. Pil rejerne. Hæld væden fra muslingerne. Hæld tomaterne med væde, champignonskiver, rejer, muslinger og ærter i gryden. Bland det hele forsigtigt. Lad retten småkoge 5-10 min. Spæd op med lidt uslingevæde, hvis retten virker tør. Smag til med salt og peber.
Tip: Risotto kan varieres i det uendelige. Det kan tilsættes en rest kogt hønse/kyllingekød, ristet kyllingelever eller terninger af anden lever. Terninger af skinke, hamburgerryg eller rest af andet kød. Grønsager kan varieres med strimlet af peberfrugt, finsnittet porre, finsnittet bladselleri osv.
Krydderier kan være carry, basilikum, paprika, merian m.m.

Opskriften er indsendt af Brian og Jeanette

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.