Kategorier

Muslinger mariniér

Ingredienser:
2 kg levende muslinger
1 stort hakket løg
4-5 persillekviste
1 lille timiankvist
Friskkværnet peber
75 gr smør
1 1/2 dl tør hvidvin
1 1/2 dl vand
2 spsk citronsaft
2 spsk hakket persille

Fremgangsmåde :
Rens muslingerne grundigt og kassér dem der ikke åbner sig.
Kom løg, persille, timian, peber og ca halvdelen af smørret i en stor gryde. Tilsæt vin og vand og lad det koge op.
Kom muslingerne i gryden og læg låg på. Lad gryden stå over stærk varme i et par minutter og ryst den jævnligt for at sikre at alle muslingerne bliver kogt.
Tag nu låget af gryden og øs muslingerne op efterhånden som de åbner sig.
Kassér dem der ikke åbner sig.
Når alle muslingerne er oppe af suppen, sies denne grundigt og koges ind til det halve.
Fjern gryden fra komfuret og pisk resten af smørret i for at gøre suppen tykkere. Kom derefter citronsaft, evt. salt og den hakkede persille i. Hæld suppen over muslingerne og servér straks.

Serveres som forret med en god hvidvin og frisk brød til.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.