Kategorier

Sild i gele

600 gr sild (6 stk)
3/4 l vand ell. suppe
9 blade husblas
salt, peberkorn, laurbærblade
2 æggehvider
æggeskaller

Sildene vaskes, hovedet aftages, og benene udtages. Derefter rulles sildene sammen fra halen og opefter og lægges tæt side om side på en pande. Koldt vand med salt hældes over, og sildene får et opkog. Sildeaffaldet, hoveder og ben, vaskes og koges med lidt vand. Dette samt vandet, hvori sildene er kogt, sies og afsvales. Det blandes med den skyllede husblas. Krydderierne samt æggehviderne og de vaskede skaller koges og klares som kødgele. Lidt af den klarede gele hældes i en med koldt vand vædet rand eller form og heri lægges, når den er stiv, de kogte sammenrullede sild. Lidt gele tilsættes, og når denne er stivnet, hældes resten over. Formen vendes næste dag. Sild i gele kan pyntes i bunden med margueriter, udskåret at kogte æg.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.