32 stk.
Remonce:
100 g smør
100 g sukker
1 spsk. mel
25 g marcipan
Dej:
500 g mel
200 g smør
75 g gær
50 g sukker
1 tsk. salt
2 æg
2 dl mælk
Fyld:
kagecreme eller marmelade
Pynt:
glasur
Remonce: Alle ingredienser æltes sammen til en ensartet masse.
Mælken lunes og gæren opløses heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt til dejen er ensartet. Lad hæve tildækket i ca. 15 min. på et lunt sted. Dejen deles i 2 lige store dele, der hver rulles ud i en firkant på ca. 20 x 30 cm. Hver firkant deles i 16 lige store dele, så vi i alt får 32 stykker. På hvert dejstykke anbringes 1 tsk. remonce, og dejstykket lukkes godt sammen om remoncen og anbringes på smurte plader med lukningen nedad og trykkes let flade. Hviler i ca. 5 min. Tryk derefter et hul ned i hver bolle med tommelfingeren og fyld med kagecreme eller marmelade. Hæver tildækket i ca. 20 min. på et lunt sted.
Pensles med æg og bages midt i ovnen ved 220 grader i 10-20 min. Ovnen skal være varm fra starten.
Efter afkøling pyntes bollerne med glasur.
Kilde: Jesper Dissing