(4 personer)
1 løg (ca. 100 g)
2 fed hvidløg
1 gulerod (ca. 100 g)
1 spsk olie
1 dl hvidvin eller grøntsagsbouillon
2 dåser flåede tomater
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret timian
salt og peber
Tilbehør:
Kødboller
Pasta og f.eks. dampet broccoli
Pil og hak løg og hvidløg fint. Skræl guleroden, og hak også den fint.
Svits løg, hvidløg og gulerod i olie i en gryde eller saut’erpande, til løgene er bløde, de må ikke blive brune.
Tilsæt vin/bouillon, tomater, oregano, timian, salt og peber, og lad sovsen simre ved svag varme uden låg i ca. 20 min. Blend evt. sovsen.
Smag sovsen til med salt, peber og evt. presset hvidløg.
Servering: Server kødbollerne i sovsen.
Copyright: Levnedsmiddelstyrelsen
Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: “Let Sovsen, Jensen!”, 1995
Af Madskribenterne Marianne Kastberg og Karen Hare