Kategorier

Sellerisovs

(4 personer)

25 g smør eller margarine
3 spsk hvedemel
ca. 6 dl kogevand fra Kødboller
salt og peber
½ tsk revet muskatnød
1 lille selleri (ca. 400 g)
1-2 porrer (200 g)

Tilbehør:
Kartofler

Smelt smørret eller margarinen, og rør melet i. Svits opbagningen i ca. 1 min. Tilsæt kogevandet lidt ad gangen, og pisk sovsen igennem. Smag til med salt, peber og muskat.
Skræl sellerien, og skær den i små terninger. Flæk og skyl porrerne, og skær dem i tynde skiver. Læg selleristykker og porrer i sovsen, og kog dem møre, ca. 5 min. Læg bollerne i, og varm

retten igennem.

Servering: Serveres til kartofler og Kødboller

Copyright: Levnedsmiddelstyrelsen

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: “Let Sovsen, Jensen!”, 1995

Af Madskribenterne Marianne Kastberg og Karen Hare

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>