Kategorier

Savoykålsuppe med pære og ingefær

8 dl grønt -eller hønsebouillon
300 g savoykål, helst de grønne blade
300 g pære
2 dl piskefløde
2 dl hvidvin
1 løg
30 g skrællet ingefær
½ tsk tørret fennikel
1 spsk sukker
2 spsk smør
salt
peber

Skær ingefær og løg i mindre stykker. Skær det grove af kålbladene bort og del dem så i mindre stykker. Blanchér 1 minut i rigeligt kogende vand tilsat salt. Skær pæren i terninger – fjern kernehuset. Sauter løg, ingefær og kål i smørret. Tilsæt hvidvin, pærer, fennikel og bouillon. Kog suppen op, læg låg på, skru ned på middel blus og lad suppen simre 15 minutter. Blend dyret, hæld det tilbage i gryden, smag til med salt og peber og evt. hvidvin. Pisk fløde til skum og server til og med suppen.

PS: Suppen kan serveres afkølet med isterninger en varm sommerdag hvor kålen passende kan erstattes med ærter. Brødcroutoner er godt til. Fløden kan helt eller delvist tilsættes suppen eller for den sags skyld undlades! Ingefærmængden kan øges til dobbelte, men så bliver suppen også stærk.

Kilde: Meyers Køkken

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.