(4 personer)
500 g ikke for fede ål (180 – 250 gr. hel vægt), rensede og flåede
1 fennikel
2 gulerødder
2 løg
1 skærm krondild
½ flaske hvidvin
2 spsk olivenolie
skal og saft fra en ½ citron
salt og peber
evt. hakket dild
Skær ålen i 3 – 4 cm. lange stykker. Kog den op i 1 liter vand tilsat 1 spsk salt. Skum grundigt. Træk gryden til side.
Skræl og skær fennikel, guleros og løg i stykker under rimelig hensyntagen til størrelsen af suppeskeen. Sautér urterne i olivenolien sammen med citronskallen. Kom hvidvin på og krondild ved og kog ca. 5 minutter. Smag et par gange undervejs om kronddilden har givet nok smag. Tag den så op. Kom ålestykkerne og 3 dl. af det vand de har kogt i ned til urterne. Småkog yderligere ca. 5 minutter til ålekødet slipper benet. Smag til med salt, peber og citronsaft. Kom evt. hakket dild i suppen umiddelbart før serveringen.
Kilde: Meyers køkken