Kategorier

Bouillabaise

Traditionel fransk fiskesuppe. Portionen rækker til 6 personer.

1 kg blandet fisk, mindst 3 slags, eks.: hvilling, havtaske, mulle, knurhane, makrel, laks, torsk.
1/2 kg skaldyr
2 løg
3 fed hvidløg
2 porrer
3 stilke bladselleri
1 fennikel
olivenolie
3 tomater
1 krydderurtebundt (timian, persille & laurbærblad)
ca. 1 knivspids safran
salt peber

Grønsagerne renses, grovhakkes og sauteres i olie i en stor gryde. Tilsæt vand til det dækker og lad det småkoge i ca. 5 min. Suppen blendes. Skold og flå tomaterne, hak dem groft og hæld dem i gryden sammen med krydderurter, salt og peber. Suppen koger i 10 min. Fisken renses og skæres i grove stykker, lægges ned i suppen hvor de koger med i 10-15 min. Fisken tages op og holdes varm. Skaldyrene tilsættes og koger igennem.

Servering: Fisken kan enten severes i eller til suppen. Server med brødcroutoner eller sandwichbrød med hvidløgsmayonnaise.

Kilde: Anita Tejlgaard Olesen

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>