Kategorier

Fiskesuppe

1½ kg torsk med hoved
1 fennikel
2 porrer
1 fed hvidløg
1/4 knoldselleri
4 tomater
4 kviste timian
2 laurbærblade
1 spsk koriander
10 hvide pebgrkorn
2 dl hvidvin
olivenolie
evt. dild og persille

Skær torskehovedet fra og skær derefter fileterne fra benet. Skær torskekødet fra skindet. Skær ca. 400 g torskekød i mindre tern. Gem resten til det et eller andet formål. Smid skindet ud. Gør grønsagerne i stand og skær dem meget fint. Sauter grønsager, torskehoved og torskeben (i mindre stykker) i olivenolien. Kom hvidvin på og derefter vand, så det dækker. Kog fonden ind 20 min. Lad den trække lige så længe. Sigt den og kog ind til ca. 8 dl. Smag til med salt og peber. Fordel torskekødet i dybe tallerkner. Stil dem i ovnen i 5 min. ved 125 C. Tag dem ud og hæld suppen over. Kom evt. persille eller dild ved.

Servering: Server evt. olivenbrød til.

Kilde: Meyers Køkken

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.