Kategorier

Sauce à la Béchamel

Les Soupers de la cour (Hofmiddage), 1755.

1 skive skinke
nogle champignons
2 chalotteløg
1 fed hvidløg
2 kryddernelliker
1 laurbærblad
lidt basilikum
en klump smør

Desuden:
en god slump mel
fløde eller god mælk

Eventuelt:
persille
I en gryde kommes en skive skinke, nogle champignons, to charlotteløg, et fed hvidløg, to kryddernelliker, et laurbærblad, lidt basilikum samt en klump smør.

Det hele opvarmes, til det begynder at blive brunt; så kommes en god slump mel i og der tilsættes fløde eller god mælk. Det hele koges nu i en halv time ved lavt blus og sies derefter.

Servering: Ved serveringen kan man eventuelt drysse finthakket persille over.

Kilde: GASTRONOMI, Til bords med historien af Henry Notaker.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.