Kategorier

Béchamel

Sauce 4 personer

½ l mælk
1 lille løg
6 krydder nellikker
1 knivspids muskatblomme eller reven muskatnød
4 peberkorn
1 lille gulerod
1 laurbærblad
1 persillekvist
3 spsk smør
50 g hvedemel
Salt – friskkværnet peber

Stik de hele kryddernelliker i løget. Hæld mælken i en kasserolle, læg løget i og varm op uden at koge. Krydr med muskatblomme/muskatnød, peberkorn, gulerod, laurbærblad og persille. Varm videre i et kvaters tid. Tag kasserollen af og lad den stå i et kvarters tid, så smagen sætter sig. Si saucen fra og kassér resten. Smelt smørret i en kasserolle. Kom melet i lidt efter lidt under omrøring. Efter et minut hældes mælken ved under forsat omrøring. Kog op og sænk så varmen til småkogning. Smag til med salt og peber, når konsistensen er passende tyk.

Béchamel er velegnet til skaldyrsretter.

Undgå at tilberede Béchamel sauce i aluminiumskasserolle.

Kilde: Livsglad mad, Borgan’s forlag. John Erik Hansen 4/12-95

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.